SuomiEnglantiVenäjä
Lisätietoa Punkaharjusta
Punkaharju on Suomen suosituimpia loma-kohteita. Järviluonto on aina lähellä, sillä alue sijaitsee Saimaan järvialueen sylissä, kristallikirkkaan Puruveden ja norpistaan tunnetun Pihlajaveden välissä. Punkaharju on äänestetty myös Suomen kauneimmaksi paikkakunnaksi - eikä suotta. Aluella sijaitsee kuuluisa harjualue, joka on 7km pituinen jääkautinen harjumuodostelma, joka syntyi yli 10 000 vuotta sitten jääkauden aikana. 
Mannerjään sulaessa vesivirrat kuljettivat hiekkaa ja moreenia noin 30 vuoden ajan muodostaen hyvin kapean harjun. Punkaharju oli 1800-luvulla Venäjän ja Ruotsin välistä rajaseutua ja harjulla oli huomattavaa strategista merkitystä. Turun rauhan (1743) rajalinja kulki Punkaharjun pohjoispuolella ja halkaisi Puruveden kahtia. Kerimäen eteläinen osa ml. Punkaharju kuului Venäjän keisarikuntaan ja pohjoisosa Ruotsiin. Vuonna 1803 Venäjän keisari Aleksanteri I vieraili Punkaharjulla sotilaallisella tarkastusmatkallaan. Nähtyään Punkaharjun kauneuden hän määräsi sen suojeltavaksi puunkaadolta ja kaskeamiselta. Vuonna 1843 Punkaharjusta tehtiin kruununpuisto; rauhoitettu luonnonsuojelualue Punkaharjusta tuli vuonna 1990.

Suomen Metsämuseo Lusto

Vuonna 1994 avatun metsämuseo Luston taustalla on Suomen Metsämuseosäätiö. Ympäri vuoden avoinna olevassa museossa vierailee vuosittain noin 30 000 kävijää. Harjualue sekä metsämuseo Lusto tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet tutustua metsienkäytön historiaan ja nykypäivään. 

Hiljaisuuden huoneen 23 metriä pitkän ja kolme metriä korkean luontokuvan Seitsemisen kansallispuistosta on ottanut valokuvaaja Antero Tenhunen. Alun perin Hiljaisuuden Huone rakennettiin Suomen Paviljonkiin Hannoverin EXPO 2000 –maailmannäyttelyyn. Hiljaisuuden Huoneen ansiosta Suomen paviljonki valittiin kolmasti Expon parhaaksi.

Osoite: Lustontie 1, 58450 Punkaharju

Punkaharju
Punkaharju, harjualue

Punkaharjun Kultaranta